tisdag 29 januari 2008

Lite nytt och lite gammalt..


Här hemma är vi i full gång med att måla tak och om man säger så mycket som att jag är ganska prickig i ansiktet och på armarna ser nästan ut som vita hund..*ler*.. Vädret idag har inte precis lockat mig till att gå ut, så det har varit en helt vanlig jobbdag blandat med pyssel och målning. Jag ska visa er två saker från förra året, det första är mitt nyckelskåp från IKEA som jag har gjort i ordning..blev såå nöjd med det..hihi.. det andra är min våg jag inhandlade på en loppis utanför Moheda och som jag planterade hjärtan på tråd i.. kan rekomendera er ett besök på denna loppis...


Vågen står på min köksbänk i köket...



Nyckelskåpet hänger precis innaför ytterdörren och välkomnar
oss hem...
Ha de gott allihopa..Kramar


söndag 27 januari 2008

Solen skiner himmeln är blå..

När man vaknade upp idag på morgonen sååå sken solen och allting blir ju sååå mycket bättre och lättare när solen är framme. Här hemma på gården har det renoverats i helgen för fullt, men det har också blivit en hel del shoppande i mellan också..hihi..vilket man också måste göra ibland bara..


Hjärtat är inköpt på Hemtex för 70 Kr och sedan planterade jag hjärtan på tråd i, solen lyser såå fint utanför med..


Denna underbara kudde kunde jag inte bara stå emot, den sa hela tiden i affären..ta med mig hem snälla...hihi..



Denna underbara serie kommer från sia och jag har detta på mitt Tv-rumsbord sååå fint när även krukan kom dit..


En liten närmare titt..



Längtar såååå till våren när man kan sitta här i syrenbersån och njuta av solen och hålla något kallt i handen..Hihi.. Vår Border Collie Wilda fick vara med på ett hörn, är hon inte söt?!

Nu får jag nog återvända till att hjälpa min sambo med renoveringen.. Att detta bloggandet kunde bli så beroende framkallande trodde jag inte när jag började och att jag sedan har haft över 300 besökare på 1 ½ vecka är också JÄTTE roligt, vilket är väldigt mycket för min del..


Tack alla som har kickat in här och för alla goa kommentarer...

Kramar Karro

onsdag 23 januari 2008

Idag visar jag er..

..lite utav min hall och mitt kök, men även lite andra pysselsaker. Först ut är köket som har genomgått lite små förvandlingar. Från början var det furutak och söta små tapeter med lingon och blåbärs knyten. nu har vi målat taket och tapetserat om till betydligt bättre, jag har ju alltid gillat lite randigt så de fick det bli där.. Även kökssoffan har fått på sig lite vit färg, tänk va denna färg kan göra mycket nytta..















Hallen har även den fått lite nya tapeter som är beige och med små medaljonger på.. vi satte också panel på halva väggen som jag är sååå nöjd med. Innan var det grönt i hallen på väggarna och furutak även här.. hihi..denna vita färg gör min sambo galen.... lite nya hallmöbler är också inhandlade och dem kommer från Ellos.. betjänten letade jag länge och väl efter både på loppis och på internet, men till slut kröp det fram att mina föräldrar hade denna vita i sin stuga och jag tog den direkt...hihi...




Denna roliga tavla med hönsnät har jag i hallen och det roliga med den är att man kan hänga saker på den efter vad man känner för och vad man har hemma.. behöver inte vara så mycket för att det ska kännas välkomnande..




Dessa ljusstakar handlade jag i höstas hos Marie´s Önskedröm i Alvesta och när man kommer in där så är man i en dröm, nu har hon även tagit in mera vita möbler som jag bara älskar helt enkelt... hihi... passade även på att sätta dit en kruka med lite vårlökar i...




Det var allt från mig.. på återseende..

Kramar Karro

måndag 21 januari 2008

...Tröstpris!!...


Idag kom tröstpriset efter att jag hade gissat fel i en tävling som bloggen hemmapålandet hade
jag blev glatt överraskad för det, jag som aldrig har haft tur med spel eller tävlingar. Det var en jätte fin påse med massa lavandel i som luktar sååå gott. Nu har jag jobbat färdigt helgen, skönt! Ska använda min lediga dag imorgon till att pyssla..*ler*..och bara ta de lilla lugna!

Skulle vilja veta mera av er vad ni är intresserade av att se på i min blogg eller rent av en liten tävling kanske??! Fundera nu alla som besöker mig och skriv då gärna en liten kommentar!!

Ha en skön kväll Kramar och pussar till er ALLA!!

söndag 20 januari 2008

Vardagsrummet!!

Äntligen så visar jag er mitt vardagsrum med den nya soffan, har jobbat och sedan har vi som vanligt blivit utan ström i det här blåsvädret så allting går inte alltid som man vill, man behöver ju liksom ström till datorn..hrm!! Sen vill man ju gärna kolla in alla era andras bloggar och jag blir så inspirerad utav er allihopa!





Det är så skönt att ligga i liggdelen i soffan och bara ta det lugnt men det får jag vänta med tills på Tisdag när jag är ledig..suck! Ser ni ljussnurran i hörnet den ska komma upp bakom matsalsgruppen på fondväggen men som ni vet så tar det ibland lite tid för den andre hälften i huset..*ler*..




Dessa kuddar har jag i soffan och jag är jätte nöjd med dem, den blommiga köpte jag på tradera, den vita med monogram på Fridas Gård som är min favvobutik på nätet och den vita kudden med virkad spets är inhandlad på IKEA. Jag sprang bara på dem en gång när jag var där och jag kunde inte bara slita mig från dem..





Tulpanerna fick jag av Mitt Lantliv och S när dem var och hälsade på mig i Fredags för att kolla hur jag hade det och hur det gick med vårat hallprojekt som är i fullgång..




Sist men inte minst så visar jag er en liten sak som jag har på mitt köksbord, en kopp från Rusta för 5 kr och lite hjärtan på tråd kan bli till av att man gör så lite av några saker.
Ha en fortsatt trevlig helg, jag ska visa er er något framåt veckan som jag har kollat in länge, som bara kom en dag i veckan, bara så där...Nyfikna?!

Kramar Karro

torsdag 17 januari 2008

♥Jag blir sååå glad!!♥

Kolla vad jag har fått av Faster Atta, så snäll du är och TACK så mycket ingen än jag är gladare!!!!


Annars är det lugnt här hemma idag. Har tänkt att måla lite och pyssla lite kanske. Våran soffa har kommit idag med och jag blev sååååå nöjd med den. Skönt att kunna sitta lite mer riktigt nu, vi har bara haft två fåtöljer innan för vi sålde våran gamla soffa för 2 månader sedan... Imorgon får jag besök utav Mitt Lantliv och lille A och några mer vänner. Tycker alltid det är lika roligt när vännerna kommer hem.. Ha en fortsatt skön Torsdag så kommer det snart bilder på vardagsrummet!!!
Kramar från mig!

tisdag 15 januari 2008

Tulpanens dag!


Ville bara önska alla mina bloggvänner och alla nära & kära som besöker min blogg en trevlig kväll och hoppas att ni får tulpaner idag!! Har lite nyheter som jag är så lycklig över, Våran SOFFA kommer på Torsdag och gissa hur lycklig jag blev idag när dem ringde och sa detta...
Sydde denna påse till vasen idag tyckte själv att resultatet blev bra!

Ha en go och mysig kväll
Kramar till er alla från mig

måndag 14 januari 2008

Jag har blivit utmanad..

Utav Lönnergårdsanna och jag ska försöka skriva 7 sanningar om mig själv
vilket inte är det lättaste..

1.
är en person som vill ha allting färdigt på en gång, helst skulle det varit färdigt igår*ler*,
men man har ju sin käresta hemma som också ska vara med på ett hörn
av renoveringen.

2.
har blivit pyssligare på senare dar och har funnit mitt stora intresse i livet när det
gäller inredning..

3.
är väldigt glad i godis och annat sött så håll i era godisskålar med lakrist i för det
försvinner väldigt fort om jag får tag i det..

4.
är en person som alltid säger vad jag tycker och tänker vad det gäller både
positivt och negativt och ni vet ju själva hur det är..

5.
vill ha ordning och reda runt omkring mig, springer med dammsugaren efter sambon när
han sågar eller slipar inne för vem vill lägga sig i sängen eller sitta i soffan med
slipdamm också...

6.
älskar att umgås med mina bästa vänner som delar det stora inresset INREDNING
Tack för att ni alltid följer med mig på mina galna upptåg..

7.
sist men inte minst så är jag en väldigt glad person som gillar nya utmaningar och har
alltid lätt till skrattet. har aldrig haft tråkigt i mitt liv..ett gott skratt förlänger livet!!

Hoppas att ni blir nöjda med dessa sju sanningar om mig,
tanken är väl att man ska utmana 7 nya men det känns som alla redan har
gjort detta men en kan jag i allafall utmana!
Mitt Lantliv
Ha en fortsatt skön måndag, nu ska jag fortsätta med att måla!

Kramar Karro

söndag 13 januari 2008

Nu händer det grejer hemma!!

Nu i dagarna så har julen dansat ut och alla saker till hallen är inhandlade och jag är riktigt sugen på att börja med den nu. Ibland är man inte alltid så sugen på att renovera men jag har riktigt längtat efter detta. Övertygade sambon idag att vi skulle åka till Storstan och handla..*ler* Ni vet ju själva hur det är att få med dem.. Har hunnit med att pyssla lite i helgen med. I lördags så var jag med mitt syskonbarn Lucas och min bästa vän med hennes sambos syskonbarn i Växjö på Aqua Mera och badade hela lördagen, helt slut var man sen på kvällen, men roligt hade vi iallafall.
Hur känner ni inför alla projekt och renoverningar som ni har framför er.?


Min byrå i köket...



Dessa tygpåsar med spets runt har jag sytt till dessa korgar som ska vara på toaletten med massa bra saker i



Här är hallens material och lite andra saker som behövs, ska visa er mer bilder senare..



Detta välkomnar mig och min sambo när man kommer upp för trappan till övervåningen, skulle bara vara någon som tänder ljuset åt en också..

Gillar dessa krukor jätte mycket så lite murgröna och snödroppar tyckte jag passade jätte fint, får en att längta ännu mera till våren..

Ha en skön Söndag kväll!!

Kramar

måndag 7 januari 2008

Ville bara visa er en sak..


Denna bok har varit vääälllddiiggtt efterlängtad utav mig och så kom den med posten idag och gissa hur glad jag blev för detta. Nu vet jag vad som ska ske ikväll, läsa boken och tända en brasa i öppnaspisen och bara njuta..!!
Kramar


söndag 6 januari 2008

En liten tur inne hos mig..

...vi börjar i köket



Här har vi husets hjärta enligt oss, jag har alltid drömt om en kokerspis i mitt kök, helst hade jag önskat att den var svart, men man kan ju inte få allt. Det är så härligt att elda i den när man bakar eller lagar mat i köket och höra att det sprakar i spisen. Den fungerar lika bra som avställningsyta i köket.. Bakugnen har jag aldrig provat, men den fungerar i allafall enlig dem gamla..




På kvällen när man är färdig med alla bestyr som man vill göra är det alltid skönt att sätta sig här med en bra inredningsbok eller tidning och en kopp tee framför Tv´n på övervåningen för vi har inte fått våran soffa till vardagsrummet nere, den kommer i slutet av Januari. Kommer att visa bilder på detta när allt är färdigt i vardagsrummet.



Trappan är jag sååå nöjd med. Innan vi gick igenom renoveringen av trappan så var det furu och heltäckningsmatta på trappstegen. Min sambo hade lite arbete om vi säger så.. efter många timmars slit så fick vi tillslut bort allt av mattan. Vi betsade trappstegen och ledstången medans det andra fick bli vitt..fint va??
SER ni fågeln i trapphuset??



Tycker själv att det är lite annorlunda och mysigt att den hänger där och svajar lite sakta fram och tillbaka!
Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll och en god start på veckan, så hörs vi!! kramar

fredag 4 januari 2008

Nytt år, Nya saker!!

Hej på er alla!!

God fortsättning! Igår var jag och ett par kompisar i jönköping i en helt underbar affär som heter Anna-K Heminredning. Där kunde jag ha gått länge, men till slut så blev det ett par saker iallafall t.ex. denna helt underbara bricka som jag har letat efter och det var den sista=), vilken tur jag hade!!! man kan ju göra så mycket med den efter säsong.!! men det är så mycket man vill göra men jag hoppas att vi hinner färdigt innan detta årets slut, hallen är nästa stora projekt att renovera efter att julen har dansat ut!


Dessa jätte fina påsar hade hon som jag blev helt såld i..snäll som hon var så fick jag dessa..Tack snälla för det!!!

Jag lovade att jag skulle visa er vad jag har pysslat med dessa dagar och här är det. jag har aldrig varit den som har pysslat med pilliga saker men som sagt det tar sig!!*ler*...en vintage ängel, planterat i mina zinkstrutar efter mycket tänkande, bundit krans av eucalyptus(eller hur stavas det?), tildaänglen har även hon fått sin plats i hemmet.., lite myspys och en fräsch vårbukett till min underbara sambo och lite andra pysselgrejer!!!



Dem stora zinkstrutarna planterade jag vita krokus i


den lilla zinkstruten fick det bli hjärtan på tråd i, lätt skött enligt mig=)



kransen hänger på en gadrobsdrörr på övervåningen.


tilda ängeln fick plats på min nya spegel, i spegeln så ser ni lite av mitt kök och buketten som jag band av småbladig eucalyptus..



på lite närmare håll..



dessa jätte fina ljuslyktor köpte jag hos malin (älskar sött) innan jul..dem lyser så fint när mörket faller på ute.



Man börjar ju som sagt längta till våren och då passade jag på att köpa tulpaner till min sambo idag, snällt va???

Ha en riktigt go helg, själv ska man jobba!! Tack för era fina och snälla kommentarer!!

Kram på er alla!!!